Bezinningssamenkomsten (BSK) in 2018-2019

Bezinningssamenkomsten zijn laagdrempelige bijeenkomsten op de zondagmorgen die niet de vorm hebben van een reguliere zondagochtenddienst. Bij de invulling staan onderwerpen centraal die aanzetten tot overdenking en boeiende gespreksstof opleveren. Bijpassende, vrijwel altijd live uitgevoerde, muziek maakt wezenlijk onderdeel uit van deze bijeenkomsten.

Zondag 4 november: Bezinningssamenkomst 'Hier besta ik' met Hester van Hasselt en Bianca Sistermans

Op 4 november is er in bij de Vrijzinnigen NPB Wassenaar een bezinningssamenkomst met gedichten en muziek, beelden en verhalen.
Afgelopen jaar verscheen het boek 'Hier besta ik' met tekst, gedichten en foto's van Hester van Hasselt en Bianca Sistermans. De ondertitel van het boek is 'In eenzaamheid gestorven'.
De schrijfster en de fotografe van dit boek nemen ons een uur mee in de wereld van de 'Eenzame uitvaart', een project waarin de gemeente Amsterdam en Den Haag samenwerken met de dichters uit de 'Poule des doods', zoals Anneke Brassinga, Menno Wigman, Joke van Leeuwen en Eva Gerlach.
Deze dichters brengen de laatste eer aan mensen die in alle eenzaamheid sterven. Met geringe informatie probeert de dichter zich een voorstelling te maken van het leven van de overledene en schrijft een gedicht dat voorgedragen wordt tijdens de begrafenisdienst. 'Poëzie als luikje naar de dood'.
We zullen foto's zien die Bianca gemaakt heeft, terwijl Hester voorleest uit haar interviews met de dichters, en enkele gedichten ten gehore brengt.

Wendy Rijken zal met haar harpmuziek de beelden die we krijgen illustreren.

Het wordt een bijzondere bijeenkomst in de week van Allerzielen.

U bent van harte welkom in de Vrijzinnigen NPB Wassenaar, Lange Kerkdam 46.
De bijeenkomst duurt van 10.30 - 11.30 uur.
Na afloop is er gelegenheid het boek 'Hier besta ik' en eerdere boeken, die in eigen beheer zijn uitgegeven, te kopen.
Vanaf ongeveer 11.50 uur is er gelegenheid vragen te stellen aan de sprekers.
De foto, getiteld 'Laarsjes', is gemaakt door Bianca Sistermans.