De Burcht Wassenaar, appartementen voor ouderen

De Burcht is een gezellige bewonersgemeenschap van actieve ouderen die zelfstandig thuis wonen. Bewoners zoeken elkaar graag op, beleven samen onder meer culturele en culinaire evenementen, en ondersteunen elkaar waar nodig en gewenst.

Er zijn 55 appartementen in twee Wassenaarse gebouwen, gelegen aan weerszijde van de Poortlaan. Burcht 1 (Jonkerlaan 90) heeft 41 appartementen en Burcht 2 (Poortlaan 38) heeft er 14. Binnen De Burcht is een aantal diensten georganiseerd, zoals warme maaltijden geleverd door een cateraar en zorg en verzorging via thuiszorgorganisatie Florence. Bewoners zijn vrij om hun maaltijden en zorg in te kopen waar zij dat willen. In het huis worden gezamenlijke activiteiten georganiseerd, zoals diners, filmmiddagen en een themaweek in augustus. Er een ondersteunende receptie en een technische dienst.

In 1958 is de Stichting De Burcht opgericht op initiatief van de Vrijzinnigen NPB Wassenaar. Hoewel een verplicht lidmaatschap al lang is verdwenen, bestaat er nog altijd een warme en ongedwongen verbondenheid met deze kerkgemeenschap, vooral gebaseerd op vrijzinnig humanisme.

Contact algemeen (kantooruren en weekendochtenden):
De Burcht Wassenaar,  Jonkerlaan 90,   2242 EX Wassenaar
Tel: 070-515.2255,   Email: receptie@deburchtwassenaar.nl

Contact verhuurzaken:
mevrouw J.C. Meyer - de Vries,
Tel: 070-517.6771,   Email: jc.meyerdevries@tiscali.nl.

Website: www.deburchtwassenaar.nl