Nieuws van het Cybercafé
Januari 2018

Veel instanties
gaan er van uit dat iemand altijd in de gelegenheid is te e-mailen en internet te raadplegen. De NPB biedt in het cybercafé een gevarieerd programma waarin je leert omgaan met àlle mogelijkheden die het digitale tijdperk biedt.

Het Café

Elke vrijdagochtend is het café open van 10.00 tot 12.00 uur. U kunt Uw eigen iPad, laptop, of iPhone en digitale fototoestel meenemen; er is een draadloze internetverbinding.

Welkom in 2018

Dit jaar zal in het teken staan van de voorbereidingen voor ons jubileumjaar in 2019. Het Cybercafë zal daar een bijdrage voor leveren en dat gaan we vanaf deze maand in onderling overleg in de steigers zetten. Een ander fenomeen in onze tijd: Facebook! Onderdeel van de zgn. Sociale media. Er is veel over te doen! Ken uw wereld, daarom een uitgebreide toelichting over het bedrijf.
Ook hebben we weer een echte Cyberstory, gegeven door Anton Zeven:

Het Wassenaarse landschap en de ligging van het dorp.

Strandwallen ontstonden duizenden jaren geleden. Tussen de duinen en de jongste strandwal en tussen strandwallen onderling ontstonden beekjes die het water afvoerden. Zij liggen op de laagste plekken. De burcht van Wassenaer werd op zo'n laaggelegen en dus moeilijk te bereiken plek gebouwd. Deze beekjes zijn later gekanaliseerd om ze bevaarbaar te maken. Op de jongste strandwal ontstond het dorp Wassenaar met de voorganger van de Dorpskerk. Via een dam konden de bewoners van den Deijl het dorp, hun kerk en begraafplaats bezoeken. Bewoners van buitenplaatsen zoals de Pauw en Backershagen konden alleen vanaf de huidige Rijksstraatweg thuiskomen.
Weinigen zullen zich realiseren dat de NPB-kerk alleen via een lange dam bereikt kon worden.Wassenaar op Geestgronden

27 en 28 januari is er weer een vogelteldag.
Wij gaan ons er intensief op voorbereiden.

Programma
  5 januari Start van het nieuwe jaar: Planning van ons Jubileum project, gevolgd door Tips & Tricks.
12 januari Facebook: De man, het bedrijf en hun doelstellingen. Waar botsen hun belangen met die van ons.
19 januari Cyberstory: Anton Zeven geeft ons inzicht over de grond waarop wij leven (zie inleiding).
26 januari Voorbereiding op het vogels tellen van dit weekend.

Komt u eens langs! De koffie staat klaar, er is altijd een levendige conversatie.

De cybercafécommissie

Voor Cybernieuws van de vorige maand Klik hier