Nieuws van het Cybercafé
Maart 2018

Veel instanties
gaan er van uit dat iemand altijd in de gelegenheid is te e-mailen en internet te raadplegen. De NPB biedt in het cybercafé een gevarieerd programma waarin je leert omgaan met àlle mogelijkheden die het digitale tijdperk biedt.

Het Café

Elke vrijdagochtend is het café open van 10.00 tot 12.00 uur. U kunt Uw eigen iPad, laptop, of iPhone en digitale fototoestel meenemen; er is een draadloze internetverbinding.

Onze eerste bijeenkomst van het Cybercafé - Lustrum Project was een succes. Er waren 22 mensen aanwezig, met uiteenlopende ideeën, verrassende verhalen, en zelfs een authentieke Huwelijksannonce van een huwelijk gesloten in de jaren 20 in het toenmalige kerkje van de NPB.
Daarna zijn er ook nog e-mails binnen gekomen met verhalen over en ideeën voor onderwerpen.
Niet onbelangrijk is ook de precieze formulering van de doelstelling, mede tot stand gekomen door de kritische opmerkingen van het gezelschap.
De vraag was:

Bij dit Cyberboek bestaande uit 100 jaar willekeurige geschiedenissen, wat is de link met de NPB?

De link is dat het is geschreven door NPB-ers, mensen waar het Vrijzinnig gedachtegoed door de aderen vloeit, wier levensbeeld daardoor is getekend. De persoonlijke beleving is daarom noodzakelijk om dat gedachtegoed, direct of indirect, er in aan te brengen.


Ode aan de vrouw - Winter 44-45

Programma
  2 maart Digitaal krantenonderzoek in de KB. Henk Porck, met jaren lang ervaring in alles wat met de KB te maken heeft, gaat het ons leren.
  9 maart Berichten App: Ooit begonnen als berichten via de telefoon, is het nu ook mogelijk berichten te verzenden via de iPad. Met veel verrassingen!
16 maart iCloud?? Wat is het, hoe werkt het? Is het niet gevààrlijk? We zullen het zien.
23 maart PDF? Wel eens van gehoord... maar waar dient het voor? En, waar staat het voor? Waar sla je het op?
30 maart Degenen die gevolg hebben gegeven aan onze Oproep voor het Cybercafé - Lustrum Project worden uitgenodigd om aanwezig te zijn. We kijken wat er al is binnen gekomen aan foto materiaal, stukken tekst, en ideeën.

Komt u eens langs! De koffie staat klaar, er is altijd een levendige conversatie.

De cybercafécommissie

Voor Cybernieuws van de vorige maand Klik hier