Expositie van Michiel Schepers

Michiel Schepers schrijft:
'Michiel Schepers is een reiziger die zijn ontdekkingen optekent in woord en beeld. Hij staat bekend om boom- en bosschilderingen, maar 'doet' ook stadsgezichten, mensengestalten, portretten, ja, al het zichtbare, want de wereld is alles wat er is. Let wel: alles wat er ál is. Michiel streeft niet naar meer, hoopt niet op beter, wacht niet op wat misschien nog komt, maar stelt zich tevreden met het onomstotelijk dáár voor ons staande en liggende....
Hij exposeerde vroeger al eens bij de NPB in Wassenaar. Dit keer toont hij iets van de onuitputtelijke verscheidenheid van het aardse. Hij zal daarover op 1 oktober in de dienst iets zeggen, en daarbij benadrukken dat voor hem de zin van zijn leven, de wereld zien is...'


Meidoorn

Nocturne


Den Haag vanuit het Antoniushove Ziekenhuis.

Door op de foto's te tikken kunt u ze groter maken.

Landerumer Eendenkooi (aquarel, drieluik: 106 x 41, 107 x 41, 65 x 41 cm)

Vanuit het Geel Duunsje ben ik vaak door Midsland naar de Waddendijk gereden om de rosse grutto's op de hoogwatervluchtplaats te bewonderen. Vanaf de dijk terugkijkend zag ik steeds een donker eiland midden in de polder. Een eiland van verwaaide bomen. Ik fietste erheen en ontdekte een weelderige beslotenheid in dat open land. Ik ontdekte hem midden in de winter, en kwam daar, mijlenver van de bewoonde wereld ook mijn nieuwe vriendin tegen. Een geluk komt nooit alleen. Een herfst later was ik er weer.

Alles is afzonderlijk ter plaatse getekend, en in het atelier samengesteld en geschilderd in een zacht aquarel palet, in een terughoudende, 'decoratieve' stijl. (Het panorama is eigenlijk bedoeld als rustpunt in een openbare ruimte.)
De dwarsdoorsnede toont de eendenkooi van buiten en van binnen, met het beschutte meertje en de kooien zelf waar de eenden in gedreven worden, de beplanting, zorgvuldig in emmers opgekweekt, en schuttingen van riet om de kooiker voor zijn slachtoffers te verbergen. De vrouw die ik aan zal spreken loopt er al. Er speelt een kind. Er scharrelen kippen en kauwtjes, en er schieten inkt- en vliegenzwammen uit de bodem. Dit alles wordt omringd door het weidse land met schapen en ganzen in de wind, de Brandaris in de verte links en de molen van Formerum rechts. Een kleine samenvatting van een eiland op een eiland. Uiteindelijk te danken aan de gastvrijheid van Niek en Braulia.

Meer informatie over het werk van Michiel Schepers kunt u vinden op de website; www.michielschepers.edicypages.com